Hemma hos Malin:
Personlig prägel i varje hörn

Uppe på en liten höjd tornar det vita funkishuset upp sig i villaområdet. På den stora balkongen ser vi de tre hundarna Svea, Ullis och Signe som viftar glatt på svansarna. En promenad genom den japansk-inspirerade trädgården leder oss till en inbjudande uteplats, som möts upp av entrén.

Här bor 50-åriga Malin och Jens tillsammans med sina tre hundar och deras snart 20-åriga dotter. Malin har varit lärare i över 25 år, medan Jens är affärsutvecklare inom den digitala sektorn. Stig på till ett ljust hem med karaktär. Välkommen hem till Malin med familj.

En renoveringsresa
Sedan 1998 har paret bott i det vita funkishuset i Blekinge. Huset, som byggdes 1938, köpte de av en äldre dam som bara använde det som sommarhus.
– Det vi fastnade för var verkligen charmen med huset, säger Malin. Vi såg även en stor potential i husets funktionalitet och form och genomförde en omfattande renovering.
– Det är med stolthet vi kan säga att vi gjort det mesta själva förutom fasaden och det falsade plåttaket, berättar Jens

Hemtrevnad i varje detalj
Malin och Jens har noggrant skapat ett hem som balanserar mellan funktion och stillhet. Efter en dag fylld med färg och form i Malins arbetsliv som lärare, är bostaden en trygg och avslappnad plats att komma hem till.
– Jag vill ju gärna ha det lugnt när jag kommer hem, förklarar Malin.
– Jens tydliggör att det är “Malins förmåga att trolla fram en härlig stämning i salig blandning mellan nytt och gammalt som gör detta hus till ett hem”.

Gardinernas roll i hemmet
Hos familjen Bergdahl är Mairos produkter en måttbeställd och noga utvald del av inredningen. ”Gardiner är viktiga för att skapa en ombonad och mysig känsla,” säger Malin. Linnetyget på produkterna smälter fint in med resterande interiör och harmonierar väl med den omgivande trädgården. Även den mörkläggande plisségardinen i gästrummet smälter väl in med övrig interiör.

En av de mest framträdande delarna av familjen Bergdahls hem är utbyggnaden, vars fönster kläs med Mairos måttanpassade, elektriska rullgardiner. Rullgardinerna är strategiskt placerade i olika höjder, en stil som Malin beskriver som avslappnad:
“Vi vill liksom ha det lite sådär löst och ledigt. Och dessutom är det väldigt smidigt att de är elektriska, vi styr de enkelt med ett knapptryck via fjärrkontrollen”.

Malins tips för dig som ska välja gardiner

  • Välj något som håller i längden, som du inte kommer tröttna på.
  • Tänk på att välja en färgnyans som harmoniserar med resten av hemmet och ett material som du tycker om. Jag är ju ett stort fan av linne tillexempel.
  • Och framförallt, ta hjälp av experter och beställ måttanpassat och skräddarsytt så det passar perfekt i just dina fönster.

Tack Malin och Jens för att vi fick titta förbi.

Intresserad av produkterna hemma hos Malin och Jens? Kika här!