Lantlig charm hemma hos Emma

En hemmagjord skylt längst med den slingrande grusvägen visar vägen till ”Emmas”.  
Vid vägens ände uppenbarar sig en stor grusuppfart framför ett rött hus med vita knutar, omgett av grönska och fågelkvitter. I denna lantliga idyll har Emma och Michael skapat ett hem som är både välkomnande och vilsamt. Stig på!

Hej på er, vill ni presentera vilka som bor här?  
Jajemän, det är jag Michael Stark, min fru Emma Stark och 2 döttrar – Elise Stark, 10 år och Ella Stark 4 år. Jag jobbar på Volvo helgnatt och är ledig hela veckorna. Emma har en egen salong här ute i Jämshög.  

Historien om huset 
Familjen Stark flyttade in i sitt nuvarande hem på Alla hjärtans dag 2020. Huset har en rik historia och är från tidigt 1800-tal. Ursprungligen var det ett litet torp, men genom åren har det byggts ut och moderniserats. Familjen berättar att de flyttade hit från ett hus bara 50 meter bort, ett tecken på deras starka anknytning till platsen. 
”Vi flyttade hit för att vi behövde mer utrymme när vi fick vår yngsta,” säger Michael och pekar mot grannhuset nedanför där de bodde tidigare. ”När detta hus blev till salu, sålde vi vårt gamla och flyttade hit”.  

Uppenbarligen gillar ni läget med tanke på att ni flyttade 50 meter? 
– Ja, det är helt otroligt. Vi har ju bara 1 granne, i Saljes gamla villa. När det växer upp på somrarna är det helt insynsskyddat här. Det är landet, men ändå så nära till ”centrum” eller vad man ska säga i Jämshög. Vi trivs jättebra här, säger Emma.  

Beskriv ert hem med 3 ord?  
– Öppet, stilrent och … (lång paus), kärleksfullt ler Michael.  

 Vad tycker ni mest om? 
– Vi gillar öppenheten i huset och uterummet som är väldigt ljust och fint.  
Vår stora trädgård där barnen kan springa fritt och att det finns gott om utrymme för parkering på uppfarten säger Emma.   

Är det ni som tar hand om grannens höns när de är borta?  
Ja det är vi, barnen tycker det är jättekul.  

På tal om snyggt och prydligt, berätta om gardinerna här hemma:  
– I uterummet blir det väldigt varmt, det går inte att vara här på sommaren, men nu kan vi det tack vare våra nya rullgardiner. De passar in fint, blockerar det starkaste solljuset så att vi äntligen kan hänga här utan att koka ihjäl eller inte kunna se TV:n.  
Men, utan att för den sakens skull göra avkall på det fina med detta ljusa uterum

– I köket har vi hängt hissgardiner i tjockt linne. Det blir väldigt varmt även där när solen står på, så de fyller sin funktion, men de lyfter också köket och gör det mer mysigt och prydligt på samma gång. Framförallt ger de en känsla av lantlig lyx.
– I badrummet ramade vi in fönstret och fick in en mjukhet genom hissgardinen i linne. Den är naturnära, behaglig och släpper in lagom med ljus.

På det stora hela kan man säga att våra nya gardiner har lyft vårt hem och gjort det mer ombonat och trevligt att vara i, både för att det blivit mer mysigt och också på grund av att funktionaliteten höjer livskvalitén. Det är ju inte roligt att inte kunna använda vissa rum i sitt eget hem för att man saknar ordentliga gardiner.  

Vilken av Mairos produkter är er favorit?  
De stora rullgardinerna i uterummet är riktigt bra. De är både lyxiga, stilrena och funktionella. De murrar inte ner rummet trots att de blockerar det starkaste solljuset så att vi kan njuta av att vara här säger Emma.

 
Har ni några tips till den som är intresserad av att skaffa nya gardiner? 
Ja, självklart! Analysera färgpaletten i ditt hem så att produkterna passar in.  
Fundera på funktionen – behöver du mörkläggning, insynsskydd eller bara något som är mysigt? För det är precis lika viktigt. Och det bästa tipset är faktiskt att köpa måttanpassat och att ta hjälp av proffs. Det ger det lilla extra säger paret.   

Tack Emma och Michael för att vi fick titta förbi.

Intresserad av produkterna hemma hos Emma och Michael? Kika här!