Hemma hos Alina:
I en nybyggd idyll vid sjön

När man svänger av mot Alina Ejder Zorics hem i Olofström, möts man av en trivsam vy över sjön Halen, innan man når fram till den vita, nybyggda villan med stora fönster och imponerande takhöjd. Här är det lugnt, tryggt och stilla. Med naturen runt husknuten är detta en plats att trivas på.  

Välkommen hem till Alina.

Hej Alina, berätta om ert hem och hur det kom sig att ni hamnade just här:  
– Vi byggde detta hus, eller jag har inte byggt det själv haha, men vi har varit med och planerat bygget av huset och snart har vi bott här i 5 år. 
– Vi ville ha nära till skog och vatten och när vi väl hade hittat denna tomt gick det snabbt. Vi kände direkt att det var rätt plats för oss.  

Och valet av hus?  
– Ja, det var lite knepigare, men vi tänkte taktiskt: ett nybyggt hus är ju underhållsfritt i många år så då kan vi passa på att skaffa barn utan att behöva riva ut ett kök. Ett sånt här hus passar oss både nu och kommer även att funka sen när vi är gamla.  

Ni tänker att det är ett forever-home?
– Ja, absolut. Ett hus blir aldrig färdigt tror jag. Situationen i livet förändras ju hela tiden. När man tänker att man är färdig är det väl dags att göra om och göra nytt.  

Om du skulle beskriva ditt hem med 3 ord vilka skulle det vara?
– Stilrent, harmoniskt och ljust. Där har vi dem! Yes!  

Nästa fråga då, vad gillar du mest med ditt hem?
– Att det alltid känts hemma. Det är ju speciellt att bygga sitt eget hus och flytta in i något helt nybyggt som ingen någonsin har bott i. Men, jag har känt mig hemma sen dag 1. Även när det var helt tomt här inne.  

Om vi ska prata lite om gardiner då. Vad är grejen med dem?  
-Innan Mairo kom in i mitt liv så var jag inte säker på om jag skulle ha gardiner. Jag tänkte att jag kanske skulle ha clean fönster, men det var en del som inte funkade hemma p.g.a. avsaknaden av dem.
-När jag fick syn på Mairos utbud så kände jag att yes nu kör vi! Nu låter detta så himla säljigt, men så var det faktiskt. Sen fick jag sån himla experthjälp: ”så här kan du tänka, detta brukar passa i dessa sammanhang etc.”

Så du fick experthjälp och rådgivning? Vad som kan funka i vilket rum och så vidare?
– Ja, jag gillar ju inredning, men är inte så duktig på just detta område, men de är såna proffs på Mairo. De kan så mycket och det blev så mycket bättre än jag någonsin hade kunnat föreställa mig.

Ett mer hemtrevligt hus med gardiner
– Nu känner jag verkligen att det blev en helt annan känsla i vårt hem. I vardagsrummet och matsalen där vi har ett ryggåstak, ser det nu ännu högre ut då gardinlängderna highlightar taket.  
– Vi har ett ljust hus som sagt, men det gör också att det kan bli för ljust och väldigt varmt. Där har rullgardinerna med solskyddsfunktion sin roll att spela. Mairos produkter har gjort mycket för vårt hem som jag inte tänkt på innan. De har gett rummet en inramning, gjort det mer hemtrevligt, ombonat och behagligt. Och med ett nybyggt hus som vårt med unika mått och olika typer av fönster så kan det vara svårt att hitta rätt produkter i rätt storlek, hos Mairo kan man få måttbeställda gardinprodukter utifrån egna behov.  
-Jag tycker att man ska unna sig det.  

Vilken produkt är din favorit?
– Jag är svag för den mörkläggande rullgardinen med mönster i barnets rum. Den är väldigt stilren, men samtidigt lagom lekfull. Dessutom är den elektrisk. Det känns sjukt skönt att bara sticka in huvudet med fjärrkontrollen och hissa ner den när vår son sover, utan att behöva störa honom.  

Kan du inte berätta om de olika behoven i de olika rummen?  
-Jo absolut, i barnets sovrum hade vi behov av mörkläggning och ville ha något lite mer lekfullt, därav mönstervalet. I gästrummet/kontoret så hade vi samma behov, men där ville vi ha något mer vuxet och stilrent. I båda dessa rum har vi unnat oss elektriska rullgardiner.  

– I vårt sovrum behövde vi komplettera med maximal mörkläggning, då valde vi plissén som är ett snyggt och bra alternativ. Dessutom är det lite roligt att hålla på att justera och flytta upp och ner den efter humör. Man ändrar uttrycket lite i rummet som man vill och det känns lekfullt och fiffigt.

-I detta rum (reds. anm. matsal kombinerat med vardagsrum och kök) är det som sagt väldigt ljust och så blir det väldigt varmt här när solen står på. Därav rullgardinerna, de tjänar verkligen sitt syfte. De blockerar värmen och det värsta ljuset, utan att det blir mörkt.  
– Innan vi hade gardinlängderna så var det rätt kalt här inne och fönstren kom inte fram. Nu blir det en fin inramning och vill vi stänga ute solen ännu mer kan vi dra för dem. Samtidigt som ljuset fortfarande kan strila igenom. Det blev verkligen ett lyft!

Intresserad av produkterna hemma hos Alina? Spana in dem här: